Kervan Gıda’dan Mısır’a 30 milyon dolarlık yatırım

11:25 - 03.08.2023, Perşembe

Yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, Mısır’da 30 milyon dolarlık yatırımla yumuşak şeker üretim tesisi kuracağını duyurdu.

Yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, küresel büyüme yolculuğuna yeni bir üretim merkezi daha ekliyor. Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki pozisyonunu güçlendirmeyi hedefleyen Kervan Gıda, bu kapsamda önümüzdeki dönemde Mısır'a 30 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

Şirket açıklamasına göre, dünya genelinde 3 ülkede 7 üretim tesisi ile faaliyet gösteren Kervan Gıda, küresel büyümesine yeni yatırım hamlesiyle devam ediyor. Önümüzdeki dönemde Mısır'da yumuşak şeker üretim tesisi kurarak toplamda 30 milyon dolarlık yatırım yapacak olan Kervan Gıda, bir yıl içerisinde bir licorice hattını ve sonrasında da bir jelly hattını tamamlayarak 10 bin ton üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

"Bu yatırım şirketimizin ciro büyümesine ciddi anlamda katkı sağlayacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kervan Gıda İcra Kurulu Başkanı Burhan Başar, Global anlamda büyümek için çalışmalara hız verdiklerini dile gettirdi.

Globalleşme yolunda güçlü adımlar atmaya devam ettiklerini vurgulayan Başar şöyle konuştu:

"Bu çerçevede yurt dışındaki stratejik yatırımlarımızdan olan Polonya'ya ilaveten Mısır'a da yatırım yaparak Orta Doğu ve Afrika pazarındaki pozisyonumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. 105 milyonluk nüfusu ile Kuzey Afrika'nın en büyük ülkelerinden olan Mısır, önemli bir üretim merkezi haline geliyor. Önümüzdeki süreçte planladığımız 30 milyon dolarlık yatırımımızla, Mısır ekonomisine hem istihdam hem de büyüme anlamında önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Afrika ve Orta Doğu pazarındaki potansiyeli değerlendirmek adına Türkiye'nin yanı sıra Mısır'ı da bir üretim üssüne dönüştürerek bölgedeki gücümüzü desteklemeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu yatırımın orta- uzun vadede şirketimizin ciro ve kârlılık oranını da önemli oranda artıracağına inanıyoruz."

BİZE ULAŞIN