Geleceğin Menüleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

25.11.2025
Ev dışı tüketim markası Unilever Food Solutions, İncili Gastronomi Ödülleri’nin 7’ncisinde bu yıl da yerini aldı. 24 Kasım’da The Ritz-Carlton İstanbul’da gerçekleşen törende, UFS geleceğe yön veren yeme-içme noktalarını “Geleceğin Menüleri” trendleri kapsamında ödüllendirdi.

"Bugün yanındayız, yarına hazırız" vizyonuyla profesyonel mutfaklarda yaratıcılığı destekleyen Unilever Food Solutions, her yıl global ölçekte hazırlanan "Geleceğin Menüleri Trend Raporu" ile şeflere ve işletmecilere rehberlik etmeyi sürdürüyor. Dünyanın farklı kültürlerinden gelen 1600'den fazla şefin öngörülerinin yanı sıra Kantar, Firmenich, Symrise, IFF, The Forge, CMJ-PDC gibi küresel araştırma şirketlerinin sektör raporları, 69 milyon aramayı temsil eden 77 bin anahtar sözcük üzerinden sosyal medya analizleri ve 21 ülkede 300 milyon çevrim içi arama ile kapsamı genişletilen "Geleceğin Menüleri Trend Raporu"nda bu yıl öne çıkan 4 trend, farklı restoran menülerinde hayata geçirildi.

Bu yılın trendleri arasında; sokak lezzetlerinin şeflerin teknik ve yaratıcılığıyla yeni bir form kazanmasını ele alan "Sokak Lezzetlerine Şef Dokunuşu", mikro yerel tarifleri modern tekniklerle geleceğe taşıyan "Köklere Dönüş", yemek yemeyi interaktif deneyimlerle zenginleştiren "Yeni Nesil Yemek Deneyimi" ve globalleşmeyle birlikte ortaya çıkan beklenmedik füzyonları kapsayan "Sınır Tanımayan Mutfaklar" yer alıyor. Bu trendler, özgün örneklerle restoran menülerine eklendi.

Köklere Dönüş trendinde Marlinda ödül sahibi olurken, Sınır Tanımayan Mutfaklar trendinde Afitap, Sokak Lezzetlerine Şef Dokunuşu trendinde Tola & 21 Masa, Yeni Nesil Yemek Deneyimi trendinde ise Zaaf, bu kapsamda ödüle layık görüldü.

Unilever Food Solutions Türkiye Marketing Lead Eylül Er, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Unilever Food Solutions olarak mottomuz çok net: "Bugün yanındayız, yarına hazırız." Bu bakış açısı, gastronominin geleceğine yaptığımız yatırımı ve şeflerle kurduğumuz güçlü iş birliğini özetliyor. Bu sene üçüncüsünü yayınladığımız Geleceğin Menüleri Trend Raporu, sektörümüzün nasıl dönüşeceğine dair önemli bir yol haritası sundu. Ve bugün burada bu vizyonu kendi mutfaklarında hayata geçiren dört değerli şefi onurlandırmak ve hep birlikte kutlamak için bulunuyoruz."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.