Katar’dan İsviçreli Pıguet'e 4 milyon dolar yatırım teklifi


KALEMSAN tarafından satın alınan dünyaca ünlü İsviçreli lüks dolma kalem markası Piguet Genève'ye, Katar merkezli yatırım gruplarından biri, markanın %100 hisseleri için 4 milyon dolar teklif etti.
KALEMSAN tarafından 2019 yılında satın alınan dünyaca ünlü İsviçreli lüks dolma kalem markası Piguet Genève'ye, Katar merkezli, lüks perakende sektöründe faaliyet gösteren yatırım gruplarından biri, markanın yüzde100 hisseleri için 4 milyon dolar teklif etti.
1959 yılında Cenevre'de Albert Friedrich Piguet tarafından kurulan ve 70'li yıllardaki Quartz krizinde iflas eden İsviçreli lüks dolma kalem markası Piguet, 2019'da %100 Türk sermayeli bir şirket olan Kalemsan tarafından satın alınmış ve uzun süren uykusundan uyanan marka özellikle Asya pazarlarına hızla penetre olmuştu.
Şu anda Amerika'dan Nijerya'ya kadar 13 ülkeye ihraç edilen Piguet yatırım tekliflerini de en kuvvetli olduğu Ortadoğu pazarından alıyor.