Dönüşüm ve dönüştürme...
Gittiğimiz yerleri güzelleştirmek, bu dünyada kendi cennetimizi yaşamak ve birlikte daha iyi bir gelecek yaratmak için 50 yıllık tecrübemizle ülkemizin ve yaşadığımız toplumun tamamlayıcı bir değeri olarak toplumun gerekliliklerine son derece duyarlı bir yapıda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişimi, en önemli amaçlarımız arasında. Refah ve gelişimimiz; çalışanlarımız, müşterilerimiz, iş ortaklarımız, hissedarlarımız ve tedarikçilerimizle, içinde bulunduğumuz sosyal çevrenin şirketimize olan güvenine bağlıdır. Gelecek içinse genç yeteneklere fırsat tanıyor ve üniversitelerle işbirliği yapıyoruz.
Sosyal sorumluluk projelerinde, içinde bulunduğumuz ekosistemde, kültür-sanat, eğitim ve kadının güçlenmesi konularını önceliklendirerek destek oluyoruz. Şirketler adına yapılan bağış ve yardımlar; net karın yüzde 5'ini aşmamak koşuluyla, şirket bütçelerinden ve stratejilerinden, yıllık iş, vergi ve pazarlama planlarında yer alarak ve Holding Yönetim Kurulu'nun onayına uygun olarak yapılıyor.
Paydaşlar, STK'lar ve derneklerle işbirliğimize dair örneklere değinecek olursak:
Arya Kadın Yatırım Platformu: Çeşitliliğin gücünün farkında olarak kadının, iş hayatındaki yerini güçlendirmek ve toplumu bilinçlendirmek adına 2013'te hiçbir kar amacı gütmeden, Türkiye'nin ilk ve tek kadın odaklı yatırım platformu olarak kurulan 'Arya Kadın Yatırım Platformu'nun ana sponsorluğunu üstleniyoruz. Arya ile kurulduğumuz günden bu yana 800'ü aşkın kadın girişimciye dokunduk ve sekiz girişimin 2,5 milyon doların üzerinde yatırım almasını sağladık. Her yıl Türkiye'de olağanüstü liderlik gösteren kadınlara ve projelerine 20 bin dolar değerinde "Fatoş Büyükkuşoğlu Güçlü Kadın Ödülü" veriyoruz.
BinYaprak: İş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik ağı olan BinYaprak ile "İlham Veren Şirketler" projesi gerçekleştirdik.
ÇYDD: Gönüllülük esasına dayalı, kurum içi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, ilk olarak 2018'de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile işbirliğine geçtik. Çalışma arkadaşlarımızın katılımıyla imkanı olmayan sekiz üniversite öğrencisine; iş hayatının simülasyonu yapıldı ve eğitimler düzenlendi.
KAÇUV: 40. Vodafone İstanbul Maratonu'nda, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı için koştuk. Ofis ve saha çalışanlarımızdan oluşan 60 kişilik bir grupla, KAÇUV'un "Aile Evi" projesine destek olduk.
Çocuk Eğitim Derneği: Vodafone 41'inci Maratonu'nda ise 65 katılımcıyla Çocuk Eğitim Derneği yararına, işitme engelli çocukların, erken dönem bebeklikten itibaren eğitim ve tıbbi bakımına destek olmak için koştuk.
PWN Istanbul (Profesyonel İş Kadınları Derneği): İş yaşamında kadınların desteklenmesi ve cesaretlenmesi için kurulan, global oluşum PWN Istanbul'un kurumsal üyesi olarak mentoring, Covid-19 sonrası girişimci kadınların desteklenmesi amacıyla Hollanda Konsolosluğu işbirliğiyle oluşturulan projede, paydaş olarak eğitim desteği verdik.
Hafev: 2018'de ikincisini gerçekleştirdiğimiz, gönüllülük esasına dayalı kurum içi sosyal sorumluluk projesi, TAYSAD sektör dayanışması çerçevesinde gerçekleşti. Farklı üniversitelerde mühendislik okuyan kız öğrenciler, HAFEV (Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı) ile belirlendi. Bu projenin amacı, birebir mentorluk eşleştirmeleri yaparak öğrencileri iş hayatına hazırlamak ve fabrikadaki satış teklifinden lojistik süreçlerine kadar tüm süreçleri izleyip, iş hayatı hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamak…
Ford Mavi Kapak: Paydaşlarımızdan Ford Otosan'ın, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) işbirliğiyle başlattığı sosyal sorumluluk projesinde Farplas olarak biz de yer aldık. 'Mutluluğa Çevir Kapak Olsun' sloganıyla, ortopedik engelli bireylerin plastik kapak toplayarak özgürce hareket etmelerini sağlayacak projeye; kapak toplama kutularını yemekhanelerimize koyarak ve konuyla ilgili bilgilendirmeler yaparak destek olduk.
Maske ve Entübe Kabini: Covid 19'la mücadelede, sağlık çalışanlarımız için, daha önce hiç yapmadığımız, o güne dek iş alanımızda hiç olmayan bir projeyi, hissedilen ihtiyaçtan hareketle çok kısa süre içinde hayata geçirdik ve bir ay içinde 28 bin 614 siperliği 331 sağlık merkezine ve 2 bin 016 entübe kabinini 31 sağlık merkezine bedelsiz olarak gönderdik. Ve şimdi bu projenin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, Ar-Ge ve Inovasyon Merkezi'miz Fark Labs bünyesinde Yaşam Bilimleri alanında hizmet vermek üzere yeni bir şirket oluşumunu başlattık.
2020 yılını, tüm bu olacakları bilmeden 'dönüşüm ve dönüştürme senesi' olarak ilan etmiştik. Türkiye'deki fabrikamızda, çok büyük bir projeyi başlattık ve dijital dönüşüme yatırım yaptık. SAP S4/HANA dijital dönüşüm projesiyle, otomotiv alanında Türkiye'nin 'model şirketi' unvanını aldık. Sürdürdüğümüz tüm çalışmaları geleceğin daha iyi bir versiyonuna ulaşmak için gerçekleştiriyor ve birlikte daha iyi bir gelecek için çalışıyoruz.